+31 (0)78 613 46 97 | info@vdmijle.nl

[rev_slider_vc alias=”homesliderimport”]

Veel gestelde vragen

Hoe verwijder ik o.a. rode wijnvlekken uit natuursteen?

Indien u een zuur product zoals rode wijn, melk of fruitsappen hebt gemorst, neem dan zo snel mogelijk de vloer af met een doek en spoel na met water. Indien er een doffe plek is ontstaan, boen dan de plek als deze droog is met een stuk 00 staalwol zoveel mogelijk weg. Het is belangrijk dat u na het boenen de staaldeeltjes opzuigt met de stofzuiger.

Staalwol 00 en andere onderhoudsmiddelen zijn verkrijgbaar in onze showroom.

Doen jullie ook de plaatsing van natuursteen?

Ja, naast het hebben van een moderne werkplaats voor maatwerk toepassingen beschikken wij ook over een team van ervaren natuursteen stellers. Ook voor de plaatsing van natuursteen bent u dus bij ons aan het juiste adres.

Verandert de kleur van natuursteen in de loop der tijd?

Onder invloed van uv-straling, zure regen, koude en warmte wordt natuursteen aangetast. Bij sommige steensoorten gaat dit proces zo langzaam dat dit visueel nauwelijks waar te nemen is. Kalkhoudende en bitumenhoudende steensoorten zijn wel gevoelig voor deze weersinvloeden en zullen hierdoor sneller “patineren”. De steen zal doffer worden en na verloop van tijd ook lichter van kleur.

Bij de aankoop van natuursteen adviseren wij u hierover.

Is natuursteen gevoelig voor krassen?

In zijn algemeenheid zijn kwartsiet- en leisteenvloeren met een breukruw oppervlak minder krasgevoelig dan overige vloeren. Door regelmatig te stofzuigen voorkomt u de meeste krasjes.

Met welke maatverschillen moet ik rekening houden bij natuursteen?

Natuursteen kent een tolerantie van +/- 2 mm in de lengte en in de breedte.

De tolerantie in dikte bij gezaagde tegels met een dikte van 15 mm of minder bedraagt +/- 1,5 mm. Bij een dikte van 15 tot 30 mm is de tolerantie +/- 3 mm.

De gekalibreerde uitvoering van kwartsiet en leisteen kent een tolerantie van +/- 2 mm in de dikte, mits anders vermeld.

Bestaan er kleurverschillen tussen de verschillende partijen?

Natuursteen is een product ontstaan door de werking van natuurlijke elementen gespreid over miljoenen jaren. Om deze reden heft natuursteen altijd een zekere nuancering in kleur en structuur . Wij adviseren daarom tijdens het leggen de inhoud van de diverse kisten goed te mengen!

Kan ik een natuursteenvloer in elke willekeurige afmeting krijgen?

Alle natuursteensoorten hebben bepaalde vaste standaardmaten uit de fabriek, afhankelijk van de soort steen en de productiemogelijkheden. Doordat wij beschikken over een moderne werkplaats en goede contacten met onze leveranciers zijn afwijkende maatvoeringen ook mogelijk.

Informeert u vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Ik heb gaatjes in mijn gestopte travertin vloer, is dat normaal?

Het is normaal dat een travertin soms kleine maar ook grotere gaatjes vertoont na ingebruikname. Aangezien de travertin in platen wordt verzaagd kan men soms net voor een gaatje wegzagen, waardoor er een dun vlieslaagje ontstaat. Deze gaatjes gaan bij puntbelasting snel kapot of slijten sneller weg.

Bij travertin in de gezoete uitvoering worden de gaatjes in het oppervlak gestopt met een mengsel van cementpoeder en zaagmeel van de travertin. Deze stopsels kunnen loslaten bij toepassing van vloerverwarming en door slijtage.

Deze gaatjes zijn gemakkelijk weer dicht te stoppen met speciale steenlijm op kleur of te vullen met een voegmiddel.

Is natuursteen geschikt voor keukens en badkamers?

Ja, natuursteen kan prima worden toegepast in een keuken of badkamer. Wel dient u rekening te houden met de verschillende eigenschappen van de diverse natuursteensoorten die er op de markt zijn.

Heeft u voornemens natuursteen toe te gaan passen in uw badkamer of keuken? Wij adviseren u graag over de verschillende natuursteensoorten en hun toepasbaarheid.

Is een natuurstenen vloer geschikt voor vloerverwarming?

In zijn algemeenheid kan onder iedere natuurstenen vloer vloerverwarming worden toegepast. Wel zijn er verschillen per natuursteensoorten.

Heeft u nog meer vragen?

Wellicht dat u nog vragen heeft die nog niet zijn behandeld. Neem in dit geval gerust contact met ons op of stuur een email met uw vraag. Een van onze medewerkers neemt dan contact met u op om uw vraag te beantwoorden.

Stel uw vraag

Wij helpen u graag opweg!