+31 (0)78 613 46 97 | info@vdmijle.nl

[rev_slider amadeus_den_haag]
25
jul

Amadeus Den Haag (in uitvoering)

Chic en trendy wonen in een exclusief appartement op een bruisende toplocatie. Dat is wonen in Amadeus midden in het mooie stadshart van Den Haag. Het markante gebouw wordt 51 meter hoog. In de uit drie bouwlagen bestaande winkelplint komt de Ierse kledingketen Primark. Daarboven worden verdeeld over elf woonlagen 76 comfortabele topappartementen gerealiseerd, 36 koop- en 40 huurappartementen inclusief parkeerplaats. Vanuit de rust en privacy van uw gerieflijke appartement geniet u dankzij de grote raampartijen optimaal van de levendigheid op straat en het weidse uitzicht over de historische binnenstad, het strand en de zee. Onder het complex komt een uitsluitend voor bewoners toegankelijke parkeergarage. De prachtig aangelegde binnentuin die mooi aansluit bij de klassieke uitstraling van het gebouw, maakt het geheel compleet.

Naast de monumentale chique uitstraling van het gebouw en de riante appartementen spreekt natuurlijk de locatie van Amadeus tot de verbeelding. Bekende winkelstraten en musea, gezellige lunchrooms en bars, exclusieve restaurants en hippe uitgaansgelegenheden. Als bewoner van Amadeus heeft u ze allemaal binnen handbereik. Ook het uitgestrekte Haagse Bos en vele sportfaciliteiten vindt u op nog geen steenworp afstand van uw luxueuze appartement. Bovendien kunt u even verderop zomer en winter genieten van het strand en de zee.

Amadeus
Een van de beroemdste bezoekers die Den Haag ooit aandeed, was Wolfgang Amadeus Mozart. Op slechts negenjarige leeftijd arriveerde hij in september 1765 in de hofstad. Hij maakte onder leiding van zijn vader en met zijn eveneens briljante zus Maria Anna een tour langs de Europese hoven. Vanwege ziekte van beide kinderen moest het gezin langer in Den Haag blijven dan voorgenomen. Nadat zijn zus en de toen al beroemde componist volledig hersteld waren en nog een laatste concert ter gelegenheid van de installatie van Willem V op het Oude Hof (paleis Noordeinde) hadden gegeven, verliet het gezin Den Haag in maart 1766. Een groot deel van zijn verblijf in de stad bracht Wolfgang Amadeus door op de plek waar nu Amadeus wordt gerealiseerd.