+31 (0)78 613 46 97 | info@vdmijle.nl

[rev_slider material_belgisch_hardsteen]
23
jul

Belgisch Hardsteen

Belgisch HardsteenBelgisch Hardsteen is een traditionele natuursteen die reeds eeuwenlang wordt toegepast in de architectuur van ons land en de ons omringende landen. Dankzij de uitstekende eigenschappen is de steen verworden tot een van Europa´s beste bouwsteensoorten, die bovendien in alle klimaatstreken kan worden toegepast vanwege zijn vorstbestendigheid en zeer geringe wateropname.

Belgisch Hardsteen is een zogenaamde Crinoïden kalksteen, een sedimentair gesteente dat opgebouwd is uit overblijfselen van zeedieren en planten (vaak zeelelies) die in een kalklaag zijn verhard, gedurende een proces dat miljoenen jaren in beslag heeft genomen. Deze voormalige zee doorsneed Europa van het huidige Ierland tot in het huidige Duitsland. De sedimentlaag is het meest ruim vertegenwoordigd in het gebied net onder Brussel, in het bekken van Ecaussinnes (het vroegere Henegouwen). Alhier in Soignies bevindt zich de grootste autonome steengroeve van Europa, al in bedrijf sinds de 14e eeuw. Bijna alle Belgisch Hardsteen die tegenwoordig wordt toegepast is afkomstig uit deze omgeving. Natuursteenbedrijf Van der Mijle onderhoudt al sinds jaar en dag een nauwe relatie met deze groeve en behoort tot haar grootste klanten in de Benelux.

Natuursteenbedrijf Van der Mijle levert enkel echte Belgisch Hardsteen, wij kunnen de oorsprong van onze hardsteen aantoonbaar maken door middel van een oorsprongsattest / authenticiteitscertificaat. Op deze manier bent u verzekerd dat u enkel de originele Belgische Hardsteen krijgt en geen imitatie uit China.

Wij leveren Belgisch Hardsteen als maatwerk en standaard product in elke gewenste afwerking. Doordat wij beschikken over een grote voorraad Belgisch Hardsteen en onze fabrieken uitgerust zijn met de modernste machines kunnen wij Belgisch Hardsteen aanbieden tegen scherpe tarieven en gunstige levertijden.

Dit materiaal is geschikt voor zowel binnen- als buiten gebruik: vloer-, wand- en trapafwerking in zowel particuliere woningen als in grote openbare publieke gebouwen en kantoren met intensief gebruik. Deze natuursteen kan zowel voor klassieke als hedendaagse toepassingen worden gebruikt. Belgisch Hardsteen gaat tevens harmonieus samen met alle kwaliteitsmaterialen zoals baksteen, hout, staal en glas. De reden waarom Belgische Hardsteen veel wordt toegepast, is omdat de toepassingen vrijwel onbeperkt zijn. Zowel binnen als buiten zijn er vele mogelijkheden.

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden of vraag direct een offerte aan.