+31 (0)78 613 46 97 | info@vdmijle.nl

8
jun

Alta Kwartsiet

KwartsietAlta Kwartsiet is een natuursteen welke wordt ontgonnen in de bergen rondom Alta Fjord in Noorwegen.

Deze Kwartsiet heeft een aangename grijs/groene uitstraling en een natuurlijke zachte glans. Het materiaal heeft een breukruw oppervlak en is egaal te splijten. De steen heeft een hoog gehalte aan kwarts en glimmer. Een gunstige eigenschap van Alta Kwartsiet is dat het slijtvast is en goed bestand tegen zouten, water, warmte, kou, zon en vervuiling.

Doordat deze kwartsiet buitengewoon slijtvast is wordt het daarom veel in drukbelopen ruimtes toegepast. Om deze reden hebben wij al meerdere stations voorzien van Alta Kwartsiet. Deze natuursteen wordt veel gebruikt voor dakbedekking, bestrating, trappen, gevelbekleding en is toepasbaar voor zowel interieur en exterieur. Door de gunstige eigenschappen van het materiaal wordt dit veel toegepast in winkelcentra, entrees, parkeerplaatsen, treinstations en luchthavens voor vloeren, perrons en trappen.

Naast het natuurlijke breukruwe oppervlak is het ook verkrijgbaar in een gezoete of gepolijste afwerking.

Wij kunnen u verschillende maatwerk oplossingen als standaard producten leveren. Neemt u geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.